ADM-Sympathisanten kraken uit protest pand in de binnenstad

Wednesday, October 31, 2018 - 11:00

 

ADM-Sympathisanten kraken uit protest pand in de binnenstad

Op zondag 28 oktober hebben een aantal ADM-sympathisanten een pand gekraakt op de wallen, Oudekerksplein 30.

De rafelranden van Amsterdam horen óók thuis in de binnenstad

Na het horen van het voorstel van wethouder Kock om de ADM over twee jaar te verplaatsen naar Almere waren velen verbijsterd. Men kon niet geloven dat de wethouder zo weinig begrip had voor de maatschappelijke meerwaarde die Vrijplaatsen & rafelranden hebben voor de stad Amsterdam. Onlangs werd zelfs in de media geklaagd dat de stad zijn ziel verliest nu de rafelranden van Amsterdam in Zaandam liggen. Wil Kock nu werkelijk de rafelranden van Amsterdam verplaatsen naar Almere?

Om het doemscenario van een zielloze stad tegen te gaan, hebben we een pand gekraakt op de wallen, waar een nieuw tijdelijk cultureel centrum zal worden neergezet. Op deze manier willen we levendigheid, creativiteit en vooral inspiratie toevoegen aan de stad. Als broodnodig tegenwicht voor de gentrification die zich een slag in de rondte slaat.

Op de twee bovenste verdiepingen gaat gewoond worden. Hiermee maken we ook een statement tegen de woningnood die nu een waar hoogtepunt bereikt, zeker wat sociale woningen betreft. Wachttijden van vijftien jaar zijn geen uitzondering in de stad Amsterdam.

De begane grond gaat dient als ontmoetingsruimte voor mensen uit de buurt, denk aan een vegan-eetcafé, kleinschalige culturele en maatschappelijke activiteiten. Tevens zal deze ruimte dienen als ADM Actie Centrum. Tot slot willen we een tegengeluid geven aan de yuppencultuur die ook op onze wallen flink huishoudt.